"Ήτανε μια φορά..." Λέσχη Αφήγησης
10/12/2019«Ήτανε μια φορά...»

 

δεύτερη Τρίτη του μήνα

9:00 μμ στη Σουίτα Art Cafe

 

Λέσχη Αφήγησης

Ιστοριών της Προφορικής Παράδοσης

 οργάνωση-συντονισμός: Μαρία Κατσανούλη


Ξεκίνησε, για δεύτερη χρονιά, στα Τρίκαλα, η Λέσχη Αφήγησης «Ήτανε μια φορά...» που γίνεται τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020.  

Πρόκειται για δράση η οποία δίνει την ευκαιρία, σε όποιον επιθυμεί, να πει ή να ακούσει ιστορίες της προφορικής παράδοσης, ιστορίες που συντρόφευαν από παλιά τον άνθρωπο και έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα, ικανοποιώντας την ανάγκη του ανθρώπου να τις «επισκέπτεται» όταν αποζητά  το ταξίδεμά τους. 

Την Τρίτη, λοιπόν, 10 Δεκεμβρίου 2019, στις 9:00 το βράδυ, συνεχίζουμε στη  Σουίτα Art Cafe, (Στρατηγού Σαράφη 18 Τρίκαλα, Τηλ: 2431 020676) όπου θα πούμε και θα ακούσουμε ιστορίες που ταξίδευαν πολύ καιρό προτού γίνουν λόγος δικός μας.


Οι αφηγήσεις αρχίζουν μισή ώρα, σχεδόν, μετά την αναγραφόμενη ώρα προσέλευσης, προκειμένου να δηλώνονται οι συμμετοχές.

Η διάρκεια κάθε αφήγησης καλό είναι να μην ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά περίπου, ενώ η διάρκεια όλων συνολικά των αφηγήσεων της βραδιάς δεν θα ξεπερνάει τη μία ώρα. 

 

Επισημαίνεται ότι η παρουσία κάποιου στη Λέσχη Αφήγησης δεν σηματοδοτεί και την υποχρέωσή του να αφηγηθεί.  Μπορεί κανείς να έρθει μόνο για να ακούσει τις ιστορίες που θα αφηγηθούν οι άλλοι.

Και εάν κάποια φορά κανείς δεν θελήσει να αφηγηθεί, θα πούμε «στην υγειά μας» και θα ανανεώσουμε το ραντεβού για τον επόμενο μήνα, μέχρι να έρθει η άνοιξη και να μας βγάλει και πάλι όλους έξω από τους χώρους τους κλειστούς, όπου ευχάριστα μαζευόμαστε με τα κρύα του χειμνει﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽κώνα.


Η μόνη υποχρέωση, όποιου θελήσει, τελικά, να αφηγηθεί, είναι να επιλέξει μια ιστορία που φτιάχτηκε κάπου, κάποτε, από κάποιον, άγνωστο συνήθως, για να την αφηγηθεί και όχι για να τη διαβάσει. 

Τα στολίδια της λογοτεχνίας έχουν άλλες στιγμές την τιμητική τους και συντονίζονται, σίγουρα, από πιο σχετικούς με το αντικείμενο ανθρώπους. 


Αποκλείονται, λοιπόν, από τη βραδιά αυτή η ανάγνωση, δραματοποίηση κλπ λογοτεχνικών κειμένων, καθώς και η αφήγηση βιωματικών ιστοριών, και ιστορικών γεγονότων.

 

Έτσι, όποιος έχει κάποιο παραμύθι, κάποιο μύθο, μια παράδοση, ένα θρύλο, μια ιστορία για μια φράση που όλοι χρησιμοποιούμε κλπ,  μπορεί να έρθει και να τη μοιραστεί μαζί μας αυτά τα  βράδια στη Σουίτα. 

 

Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να υπάρξουν και επιτόπου, αλλά όποιος νωρίς το έχει αποφασίσει και θέλει να το κάνει μπορεί να επικοινωνήσει για Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: στο email: mirakali@otenet.gr και στο Messenger: Maria Katsanouli

 

Είσοδος ελεύθερη   (μοναδική επιβάρυνση ότι παραγγείλετε).

 

Προγραμματισμένες Συναντήσεις

2019:   15/10,  12/11,  10/12    

 2020:   14/1,   11/2,   10/3
 μαλισό   άκου μια ιστορία   λόγια άλλων   βιβλιογραφία   video   εκδηλώσεις   νέα   links   επικοινωνία 
χορηγοί:
    
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys