< Επιστροφή

Λήδα Ξυδιά Ζωγράφος-Χαράκτρια

plaquenil costo

go plaquenil a cosa serve click

plaquenil costo

go plaquenil a cosa serve click

Η Λήδα Ξυδιά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ζωγραφίζει.  Σπούδασε ελεύθερο σχέδιο (με δασκάλους τον Μπελτέκο και Σαρασίτη).  Τελείωσε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με άριστα στο τομέα της ζωγραφικής (με δασκάλους τον Χρ. Μπότσογλου, Εμ. Μεραμπελιώτη και Τζάκο) και της Χαρακτικής (με τους Β. Τσαλαματά και Καζάκο).  Παρακολούθησε ειδικά μαθήματα εκπαίδευσης (ψυχολογία της εκπαίδευσης, διδακτική των εικαστικών τεχνών).  Φοίτησε ένα χρόνο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας (Ισπανία), με καθηγητή τον Paco Baños Torres στο τμήμα «Στρατηγικές στην Εικονική Δημιουργία» (με υποτροφία Erasmus 2004-2005) .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την κατασκευή κούκλας, land art, τέχνη και θεραπεία, σύμβολα στην τέχνη, κλπ.) Από τα σημαντικότερα όμως ήταν τα σεμινάρια της δασκάλας και παραμυθούς Λίλης Λαμπρέλλη που την έφερε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και τον συμβολισμό τους.

Έχει δουλέψει με μικρούς και μεγάλους δημιουργούς σε εργαστήρια Ζωγραφικής, σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης και σε ιδιωτικές σχολές (Σχέδιο στα ΙΕΚ Ξυνή και δημιουργικές κατασκευές για παιδιά στο ΙΕΚ Ακμή) αλλά και ως υπεύθυνη εικαστικών σε παιδιά μειονοτήτων (τσιγγάνους και Πομάκους). 

Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο κοσμήματος και έχει μαθητεύσει στο τμήμα  παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου Αθηνών (με δασκάλους τη Σοφία Λαμπροπούλου- κανονάκι και Χρήστο Τσιαμούλη- θεωρία) και στο Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (με τον Νίκο Ανδρίκο).

Ως Ζωγράφος έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα, έχει το δικό της εργαστήριο ζωγραφικής και εικαστικών τεχνών στη Μυτιλήνη απ΄ όπου της δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να δημιουργεί, να μαθαίνει, να ανταλλάσει και να μεταφέρει γνώσεις πάνω στην τέχνη.

 

Fb: Λήδα Ξυδιά